De moeder van de stomdronken puber schaamt zich enorm

stockfoto

BERGEN OP ZOOM – Het uit de hand gelopen feestje van de pubers die naar het ziekenhuis moesten vanwege alcohol en wietgebruik was het gesprek van de dag. Het heeft zelfs de landelijke media gehaald. De moeder van het meisje bij wie het in huis gebeurde schaamt zich dood.

In een flink artikel in het AD vertelt de moeder in kwestie dat ze totaal geen idee had van wat er die avond stond te gebeuren. Ze was er van overtuigd dat haar dochter met een paar vriendinnen een gezellig avondje thuis tegemoet ging met wat vrienden, chips en frisdrank voor de tv. Daarom verliet ze haar woning met een gerust hart, om met haar oudste dochter naar een feestje in Roosendaal te gaan. Toen ging het mis.

Compleet laveloos

Uit haar verhaal wordt niet duidelijk of haar dochter vooraf al wist dat er meer visite zou komen en of die drank en wiet mee zou brengen. Het gebeurde in ieder geval wél. In de flat nam de overlast van de feestende pubers al snel toe. Meerdere buren vroegen of het niet wat minder kon. Pas toen een buurman twee huilende pubers op de grond zag liggen en poolshoogte ging nemen, bleek werkelijk hoe mis het was. Hij schakelde de hulpdiensten in. Zowel ambulance als brandweer kwamen er aan te pas, omdat er nog even werd gedacht dat het een koolmonoxide-vergiftiging betrof. Meerdere compleet laveloze jongeren werden naar het ziekenhuis gebracht en mochten pas de dag erop weer naar huis.

Geschrokken en beschaamd

De moeder in kwestie is enorm geschrokken van wat er zich in haar woning heeft afgespeeld. Ze schaamt zich diep, zowel richting de flatbewoners als richting de ouders van de pubers die zich haar woning bevonden. Een deel van haar buren neemt de zaak hoog op en het is nog de vraag of ze er kan blijven wonen. De andere ouders tonen wat meer begrip en zijn net zo verbaasd dat dit kon gebeuren. Het gezin gaat in ieder geval professionele begeleiding krijgen.