De nieuwe Prins Wannes III: “In m’n hart ben ik heel dichtbij al onze Krabben”

BERGEN OP ZOOM – Het was dit jaar allemaal zo anders dan anders. Via een live-stream en een televisie-uitzending was voor alle Krabben te zien hoe hun nieuwe Prins Wannes III afmeerde en op Bergse grond stapte. Helemaal klaar om het nieuwe motto ‘Me Bloeie Wir Op’ recht te doen en in lijn met de traditie van de allereerste naoorlogse Prins Nilles I, Kees Becht. Hij werd ontvangen door drie van zijn directe voorgangers en de Gròòtste Boer, de Nar en Steketee.

Wannes III is opvolger van Prins Nilles III – Jeroen van Wijk – die de afgelopen veertien jaar de leut in Krabbegat aanvoerde. Wannes verwees in zijn toespraak naar de aanloop naar zijn bekendmaking met alle speculaties, filmpjes en ook naar de Prinsenpoel. Daar werd hij geen enkele keer in genoemd, en hij gaf aan: “ik zijn mooi ondergronds gebleve”.
’t Motto van dit jaar is ‘Me Bloeie Wir Op’. Zo verwees Prins Wannes in zijn toespraak naar de Vastenavend als een oersterk en onverwoestbaar gewas. Ook gaf hij aan helaas nu wel op afstand te moeten blijven maar dat hij in zijn hart heel dichtbij al zijn Krabben is.