Deel Scheldeflat wordt toch weer verhuurd

BERGEN OP ZOOM – Stadlander laat in een persbericht weten dat een deel van de Scheldeflat toch weer in de verhuur gaat. De onderste vier etages gaan weer beschikbaar komen, voor een periode van drie tot vijf jaar.

De woningcorporatie wil 77 woningen gaan verhuren aan één- en tweepersoonshuishoudens, voor 370 euro per maand inclusief servicekosten. De flat wordt pas over enkele jaren gesloopt vanwege de herstructurering van de wijk. Tot die tijd kan het onderste deel nog prima als onderkomen fungeren voor een specifieke doelgroep, vindt Stadlander.

Statushouders welkom als gemeente begeleiding op orde heeft

Omdat ook de gemeente Bergen op Zoom extra statushouders moet gaan huisvesten, wil Stadlander met oplossingen als deze voorkomen dat de wachttijd voor reguliere woningzoekenden langer wordt. Twee derde van de Scheldeflat-appartementen wordt daarom te huur aangeboden aan reguliere woningzoekenden met bescheiden huishoudinkomens. De overige woningen zijn bestemd voor de huisvesting van statushouders, maar dat gebeurt pas wanneer de gemeente een goed werkend maatschappelijk beleidsplan voor de opvang en begeleiding werkend heeft. Namens de corporatie laat woordvoerder Bert Jansen weten: "Adequate integratie moet vooral worden gevonden in begeleiding van statushouders op het gebied van taal, werk, onderwijs, sport en welzijn. Zodra dit plan operationeel is, biedt Stadlander de mogelijkheid om statushouders in de Scheldeflat te huisvesten."

Naar verwachting vanaf juli beschikbaar

Vanaf juni 2016 worden de wooneenheden via www.zuidwestwonen.nl voor verhuur aangeboden. Woningzoekenden die willen reageren moeten dan ook op Zuidwestwonen.nl zijn ingeschreven en zullen aan de gebruikelijke voorwaarden dienen te voldoen. Medio mei starten de werkzaamheden om de verdiepingen weer voor enkele jaren in gebruik te nemen. Stadlander verwacht dat de nieuwe huurders de appartementen in de maanden juli en augustus gefaseerd zullen betrekken. Omwonenden en de huidige tijdelijke antikraakgebruikers van de Scheldeflat zijn per brief op de hoogte gebracht van wat er gaat gebeuren.