Deelootoo bij het Stadskantoor voor ambtenaren en inwoners

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Vanaf juli beschikt het Stadskantoor over een zogeheten 'Deelootoo' voor ambtenaren en inwoners. Deelootoo is het bestaande carsharingnetwerk van Ootoodeelpunt Hoppenbrouwers in Bergen op Zoom. Dit bedrijf zet al meer auto’s in voor carsharing.

Er komt een Deelootoo bij het Stadskantoor. Deze kan voortaan tijdens kantooruren (van 07:00 uur tot 18:00 uur) zakelijk worden gebruikt door de werknemers van de gemeente Bergen op Zoom. Voor zakelijk gebruik kunnen de werknemers ‘gratis’ gebruik maken van deze auto. Buiten de kantooruren (van 18:00 uur tot 07:00 uur de volgende dag) en in het weekend kan de Deelootoo privé worden gereserveerd door de werknemers van de gemeente. Maar ook door de inwoners van onze gemeente! Privé-gebruik door werknemers en gebruik van buurbewoners is op eigen kosten. “Door deze constructie kan de Deelootoo optimaal gebruikt worden”, aldus wethouder Kammeijer.

Op Plein 13

De gemeente heeft gekozen voor een elektrische Nissan Leaf. Uit meerdere offertes kwam deze auto op basis van prijs/kwaliteit-verhouding als beste naar voren. De auto heeft volgens de fabrikant een actieradius van 250 kilometer. Voor het niet-zakelijke gebruik buiten kantooruren wordt de auto opgenomen in het bestaande Deelootoosysteem in Bergen op Zoom.

De Deelootoo komt op Plein 13 te staan, voor de personeelsingang van het stadskantoor. Hier staat de auto in het zicht van de bewakingscamera en er is een laadpunt gerealiseerd. Vanaf nu kan de Deelootoo bij het Stadskantoor gebruikt worden.

De gemeente is al drie jaar actief met de Bewust op Weg campagne. Dit is een campagne op het gebied van duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid. Voor het uitvoeren van deze campagne heeft de provincie een subsidiebijdrage verleend. In de subsidieaanvraag voor 2017 is het carsharing project opgenomen.

Foto: Gemeente Bergen op Zoom