Deeltaxi heeft voortaan afspreekpunt in de binnenstad

BERGEN OP ZOOM – Vorig jaar maakte Bergenaar Stefaan Verheugt een punt van de klachten die veel ouderen hadden over de deeltaxi. De kwestie kreeg veel aandacht, er bleek ook het nodige niet goed te gaan. Dat was ook voor de gemeente nieuws toen. Inmiddels is er het nodige besproken en verbeterd. Voortaan kunnen ouderen in de binnenstad op hun gemak wachten aan een koffietafel bij de Jumbo.

Het meldpunt dat Stefaan in december 2016 in het leven riep kreeg heel wat reacties binnen. Vooral over het feit dat ouderen soms heel lang moesten wachten, ook wel eens in de kou. Van veel van die klachten was de gemeente niet op de hoogte, vertelt de initiatiefnemer: “Mensen kunnen soms een half uur wachten omdat de taxi een kwartier voor en of een kwartier na de afgesproken tijd kan komen.” Ouderen hebben niet allemaal een mobieltje, laat hij tevens weten, en kunnen dus niet altijd worden ingelicht dat een taxi onderweg is.

Mooie samenwerking

De chauffeurs halen in het centrum hun passagiers altijd op in de Burgemeester Van Hasseltstraat, bij hal voor de Jumbo. Als het er druk is valt echter niet altijd goed te zien of er iemand staat die wacht op de deeltaxi. Soms reed die dan weer weg en daarom gingen de mensen er maar buiten op staan wachten, ook bij slecht weer. Soms dus wel een half uur. Daar heeft de gemeente een oplossing voor gevonden, samen met Stefaan. Er is iemand met de Jumbo gaan praten en die wilde meewerken aan het plan. De supermarkt biedt voortaan de mogelijkheid om aan een koffietafel rustig te wachten op de taxi. De chauffeurs komen zich hier melden dus niemand hoeft nog te vrezen een rit te missen. “Goed voor de gebruikers en misschien een extra impuls voor de binnenstad”, meldt Stefaan tevreden.