Derde hoofdverdachte aangehouden inzake hennepbende

BERGEN OP ZOOM / GOES – Maandagmorgen is in een woning aan de Europalaan te Goes een 37-jarige vrouw aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex in Middelburg gebracht. Na de aanhouding heeft de politie een onderzoek in de woning ingesteld. De vrouw is een van de hoofdverdachten in het onderzoek rondom de hennepbende die ook in Bergen op Zoom actief is.

Vorige week werden er al meerdere arrestaties verricht nadat aan de Nobellaan een een grote hennepkwekerij en -stekkerij werd opgerold. Het lijkt allemaal te horen bij een criminele organisatie die zich naast de hennep tevens met witwaspraktijken zou bezighouden.

Hoofdrolspelers

Justitie en politie onderzoeken de rol van de drie hoofdverdachten inzake een reeks hennepkwekerijen, die de afgelopen maanden in woningen in Doetinchem, Dordrecht, Goes (2x), Haamstede, Hoek en Scharendijke werden opgerold. In dat onderzoek werden ook twee grotere hennepkwekerijen en –stekkerijen aangetroffen en geruimd, namelijk in een loods op het industrieterrein in Zierikzee en de loods aan de Bergse Nobellaan.

Meerdere aanhoudingen waaronder aantal Bergenaren

Dinsdag 6 maart jl. werden al twee hoofdrolspelers, namelijk een 35-jarige vrouw uit Goes en een man (49) uit Bergen op Zoom aangehouden. Verder werden in de kwekerij aan de Nobellaan in Bergen op Zoom drie knipsters aangehouden, twee daarvan kwamen uit Bergen op Zoom en een uit Roosendaal. In Oud-Gastel is nog een inwoner uit Bergen op Zoom (43 jaar) aangehouden. De twee toen opgepakte hoofdverdachten zitten nog vast, de andere vier zijn vorige week verhoord en vrijdagmiddag in vrijheid gesteld. Zij blijven voorlopig wel verdachten in deze zaak.

Stekkerijen

De overheid richt zich de laatste tijd vooral op de voorzijde van het hennepproces, vandaar het oprollen van zo veel mogelijk stekkerijen. Zo hoopt Justitie de keten van de hennepteelt al aan de voorzijde een grote slag toe te dienen. Een hennepstekkerij van gemiddelde omvang kan meerdere kwekerijen voorzien, dus deze aanpak is preventief bedoeld en bespaart op termijn politiecapaciteit. In het geval van deze bende gaat het om meer dan alleen overtredingen van de Opiumwet, dit politieonderzoek richt zich tevens op het voeren van een criminele organisatie en het witwassen.