Directeur De Grebbe vertrekt per 1 januari 2018

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Na zeventien jaar als directeur van De Grebbe te hebben gewerkt, meent Lia Vermeulen dat het tijd is om nieuwe wegen te bewandelen. Ze is benoemd als directeur van een aantal scholen in Breda en wordt tevens lid van het MT van deze stichting voor primair onderwijs.

Vermeulen Krijgt bovendien een plek als lid van de Nationale Jury excellente scholen, benoemd door de Inspectie van het Onderwijs. Zij zal als jurylid scholen in het land bezoeken en beoordelen ter voorbereiding van de status Excellente School. Ze kijkt terug op een boeiende periode, laat ze weten. In samenwerking met de teams en de zowel huidige als eerdere bestuurders heeft ze een hoop zaken vorm kunnen geven.

De Grebbe

De Grebbe was een school met twee noodlijdende locaties die zijn omgevormd tot één geheel. Er staat nu een school als een huis, die trots is op zichzelf en al jaren stijgend leerlingen aantal heeft. De Grebbe won in 2011 de nationale onderwijsprijs en heeft sinds 2012 ieder jaar weer de status van excellente school gekregen. Tevens werden in en rondom de school activiteiten ontwikkeld die gericht zijn op het versterken van de wijk en de soms kwetsbare bewoners daar.

Marco Polo

De voormalige Prinses Margrietschool en De Heiberg gingen op in de Marco Polo, een door Vermeulen bedachte naam. Hiervoor werd onderwijs volgens het 'Regio Emilia model' ingevoerd. Daarin staat de ontwikkeling van kinderen op individueel niveau centraal, net als het ruimte creëren voor persoonlijk talent. Dat werd een groot succes en veel ouders kozen ervoor hun kinderen hier aan te melden. De Marco Polo school staat thans bekend als een stevige school met een weldoordacht concept.

Vanaf 1 januari zal Lia Vermeulen haar nieuwe taken en functies gaan vervullen. In december neemt ze afscheid van de kinderen, ouders, bestuurders en collega’s.

Foto: Lia Vermeulen (LinkedIn)