Drie Bergenaren aangehouden voor cocaïnesmokkel per trein

DRIEBERGEN / LAGE ZWALUWE / BERGEN OP ZOOM – De politie heeft dinsdag 23 mei bij het station Lage Zwaluwe drie mannen uit Bergen op Zoom aangehouden. De mannen van 24, 27 en 30 jaar worden verdacht van witwassen en de smokkel van 24 kilo cocaïne per trein naar het buitenland. De cocaïne was in tassen onder een goederentrein verstopt.

Waarom het nieuws nu pas naar buiten mocht, meldt de politie niet. Wellicht vanwege een lopend onderzoek dat medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid waren gestart naar aanleiding van informatie over verdachte situaties bij het station Lage Zwaluwe. Op dinsdagavond zagen ze dat drie mannen enkele tassen verstopten onder een wagon van een goederentrein. De trein was net gearriveerd en had als eindbestemming Milaan. Op het moment dat de mannen vervolgens met hun auto de parkeerplaats bij het station verlieten gaf de politie een stopteken. Dit werd genegeerd maar na een korte achtervolging zijn de verdachten alsnog aangehouden. 

Flink bedrag

Bij nader onderzoek onder de wagon trof de politie enkele tassen met in totaal 24 kilo cocaïne aan en in hun auto een bedrag van 24.000 euro. De verdovende middelen en het geld zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn afgelopen vrijdag door de rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld. De bestemming van de cocaïne is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Bron: Politie.nl / foto: Pixabay/Steve Buissinne