Drie dagen lang geen treinverkeer | buschauffeur (67) als verdachte aangemerkt

Door de botsing tussen een lege lijnbus en een passagierstrein zal er zeker drie dagen lang geen treinverkeer zijn tussen Roosendaal en Kruiningen-Yerseke. Er rijden snelbussen tussen Roosendaal, Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke. En stopbussen tussen Roosendaal, Bergen op Zoom, Rilland-Bath, Krabbendijke en Kruiningen-Yerseke.

De hulpdiensten kregen maandagmorgen om 09:48 uur de melding van het ernstige ongeval op de spoorwegovergang. In de bus zaten gelukkig geen passagiers. De 67-jarige chauffeur kon nog tijdig de bus verlaten. De passagierstrein was via Roosendaal onderweg naar Vlissingen. De buschauffeur is in een ambulance nagekeken. Hij raakte niet gewond. Ook in de trein met 85 passagiers raakte niemand gewond. Wel waren er twee reizigers met lichte hoofdpijnklachten.

Onderzoek
Volgens de buschauffeur was er sprake van een technisch probleem waardoor de bus precies op de overgang stil viel. Een verkeersongevallenanalist, medewerkers van de Verkeerspolitie en de Landelijke Eenheid doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Er wordt ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Ook zal de bus nader onderzocht worden om zo mogelijk vast te stellen waardoor die stilviel.

De buschauffeur is formeel als verdachte aangemerkt. Hij zal op een later moment door de politie worden gehoord als de onderzoeksresultaten bekend zijn.

Bron: 112markiezaten.nl