Dronkaard vlucht in auto na mishandeling ex

BERGEN OP ZOOM – Een 29-jarige Bergenaar is door de politie na een wilde achtervolging opgepakt in de Poolsterstraat. De man wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn ex-partner.

De politie kreeg op zaterdag 16 april rond 4.40 uur een melding van mishandeling en bedreiging in een woning in de wijk Borgvliet. Daarbij zou mogelijk ook een mes zijn gebruikt. Ter plaatse hoorden de agenten dat de verdachte had geprobeerd het slachtoffer te wurgen en haar ook had geslagen. Bovendien zou hij haar bedreigd hebben met een mes. De verdachte zou onder invloed van alcohol zijn en was er na dit geweld met zijn auto vandoor gegaan.

Achtervolging

Agenten troffen de auto aan, met daarin de verdachte, ter hoogte van de Gagelboslaan. Toen hij de politie zag, reed hij met hoge snelheid weg. Door de veel te hoge snelheid verloor de man even later de macht over het stuur en de auto klapte op een hoge stoeprand. Hierdoor eindigde de wildemansrit in de Poolsterstraat. Hij probeerde nog weg te rennen maar werd al snel door agenten ingerekend. De man bleek inderdaad onder invloed van alcohol en reed bovendien zonder geldig rijbewijs. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie.nl