Economie in de regio staat er iets beter voor

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Een gezamenlijke economische barometer geeft Bergen op Zoom en Roosendaal een kleine inzage in de toekomst. Beide gemeenten maken een stijgende lijn en economisch herstel mee. Volgens recente CBS cijfers zijn huishoudens in onze gemeente nog wel de armste van de regio.

De groeicijfers zijn volgens de gezamenlijk opgestelde barometer nog bescheiden, maar geven zicht op meer. Vooral sectoren als logistiek, industrie en zakelijke dienstverlening bieden kansen. Tevens is er sprake van banengroei, in Bergen op Zoom was dat vorig jaar anderhalf procent. Het aantal WW-uitkeringen loopt dan ook terug. Die daling is het sterkst in Bergen op Zoom, maar dat komt ook omdat het werkloosheidspercentage daar in 2016 verhoudingsgewijs hoog was.

CBS cijfers

Het rapport verscheen ongeveer tegelijk met een overzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat kwam vandaag met een bericht over het vermogen van Nederlandse huishoudens, onder meer opgesplitst per gemeente. De cijfers zijn van 2016 en geven voor deze regio aan dat Bergen op Zoom het regionaal het minst goed doet. We zijn de enige gemeente die gemiddeld onder de 30.000 euro per huishouden blijft.

Afbeelding: CBS ©