Een nieuw gezicht op ons platform: Annelies Voss schrijft blogs!

BERGEN OP ZOOM – Leuk nieuws… We hebben een nieuwe rubriek op ons platform! Voortaan trakteert Annelies Voss je geregeld op een blog van haar hand. Ze stelt zich hieronder even voor en daar weer onder lees je haar eerste bijdrage. Van harte welkom Annelies!

Mijn naam is Annelies en ik ben 50 jaar en naast tekenen en fotograferen is schrijven een grote passie van mij. Ik ben dan ook erg blij dat deze blogs nu gepubliceerd mogen worden bij KijkopBergenopZoom.nl. 
Deze blogs gaan over mensen, zoals jij en ik en wat wij allemaal tegenkomen in het dagelijks leven. Mijn doel is hiermee is mijzelf en anderen een spiegel voor te houden om de manier waarop wij naar anderen en naar onszelf kijken een klein beetje te veranderen. Ik noem het 'nadenkertjes', voor mijzelf en anderen. 
 
Veel leesplezier en reacties zijn altijd welkom, bijvoorbeeld via mijn Facebookpagina.
 
Groetjes Annelies

Empathisch vermogen… Wat betekent dit ook alweer?

In deze maatschappij lijkt het een woord van weleer. Het vermogen je in te leven in een ander persoon, zou iets moeten zijn wat we doen, heel gewoon! Samen zitten en écht luisteren is zo verwarmend voor de ander, je hoeft niets te doen zodat het verandert. Gewoon luisteren en er zijn, vermindert al de grootste pijn.

Door: Annelies Voss

We hebben allemaal bergen en dalen in ons leven, juist daarom is het zo makkelijk om je in te leven. Onze eigen ervaringen brengen inzichten voor de ander en misschien heeft één woord van jou een onschatbare waarde voor de ander.

Kijk eens wat vaker om je heen, met een andere kijk zie je misschien ineens dat iemand je nodig heeft en ga er dan niet omheen. Stel jezelf open om er te zijn, je hebt niets te verliezen want ook jij kent pijn.

Nog een voordeel van tijd van jezelf geven aan een ander, het geeft jou ook een goed gevoel en daardoor bereik jezelf ook weer een positief doel.

Een knuffel, een luisterend oor is alles wat je mag geven, is dit té veel gevraagd in jouw drukke leven?

Groetjes Annelies

Laat mij weten wat je van dit onderwerp vindt, laat een reactie achter.

Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl