Elektrische auto’s delen in Bergen op Zoom? Vul de enquete in!

Gemeente Bergen op Zoom en OnzeAuto onderzoeken de belangstelling om elektrische auto’s te delen met bewoners en organisaties met een enquete. Hoe meer mensen de enquete invullen, hoe groter de kans is dat er deelauto’s kunnen worden geplaatst. Het invullen kost je slechts 2-3 minuten (zie onderaan).

Hoe werkt autodelen?

Veel mensen hebben een auto die het grootste deel van de tijd stilstaat. Dit zorgt voor veel onnodige kosten en voor straten die vol staan met geparkeerde (tweede) auto’s. Door een auto te delen, deel je niet alleen de kosten van een auto, maar zorg je ook voor meer ruimte in de buurt. Omdat de deelauto’s elektrisch zijn, is het ook nog een hele duurzame optie. Wist je dat autodelers 30% minder kilometers maken? Autodelers nemen vaker de fiets en ritjes worden gecombineerd. Het enige wat je nodig hebt om de elektrische auto’s te delen is de app op je telefoon. Hiermee maak je je reservering en kun je de auto openen en sluiten. Je kunt de deelauto gebruiken voor een uurtje om even boodschappen te doen, maar je kunt ook een weekendje weg of zelfs op vakantie.

Wat kost autodelen?
Met een deelauto weet je precies wat je betaalt voor je auto. Je kunt al een proefabonnement nemen zonder vaste kosten per maand. Wie regelmatig gebruik maakt van de deelauto, is voordeliger uit met een betaald abonnement met lagere uur- en kilometertarieven. Heeft iemand in jouw huishouden al een abonnement? Dan kun je gebruik maken van hetzelfde rijtegoed. Er zijn al rijtegoeden vanaf € 50 euro per maand. De meeste autodelers besparen al gauw € 200 tot € 300 per maand.

Wanneer zijn de deelauto’s beschikbaar?
Er zijn ongeveer 10 deelnemers nodig om een elektrische deelauto te kunnen plaatsen. Als er voldoende belangstelling is, dan kunnen er nog dit jaar auto’s worden geplaatst. Door het invullen van de enquete ontstaat er een goed beeld op welke locaties het kansrijk is om te starten.

>> De enquete is tot en met 2 oktober hier in te vullen <<