Er komt een tweede editie Bike&Run BoZ

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Na een geslaagde eerste editie van Bike&Run BoZ heeft de organisatie een tweede editie aangekondigd. Inmiddels zijn de eerste inschrijvingen alweer een feit en treft men de voorbereidingen voor de tweede editie.

Drie vrienden besloten in 2017 een Bike&Run te organiseren voor het goede doel. Vorig jaar werd er een mooi bedrag opgehaald voor Duchenne Spierdystrofie. Vanwege de positieve geluiden vanuit de deelnemers hebben de initiatiefnemers ervoor gekozen een tweede editie te organiseren. Dit jaar gaat de opbrengst naar Wensambulance Brabant. De organisatoren laten weten: 'Vorig jaar hebben we de opbrengst geschonken aan een oorganisatie die zich veel bezighoudt met wetenschappelijk onderzoek, met het doel om de ziekte de wereld uit te kunnen helpen. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de opbrengst ten goede te laten komen aan een stichting die zich vrijwillig inzet voor mensen in de laatste levensfase. Door financiële steun kunnen deze mensen hun belangrijke werk voortzetten.”

Uniek en voor iedereen

Bike&Run is een relatief uniek concept binnen de sportwereld. Er wordt gewerkt in duo’s. Eén van de twee moet tijdens het afleggen van de route hardlopen, terwijl de ander begeleidt op de fiets. Men mag onbeperkt afwisselen van rol. Dit houdt in dat er goed samengewerkt moet worden om snel de finish te halen.

In de regio komen dergelijke evenementen eigenlijk niet voor. De organisatoren vertellen: 'In het verleden werd er in Zeeland een dergelijk iets georganiseerd. Inmiddels hebben mensen uit België ons benaderd of we willen helpen met de opzet van een dergelijke actie aldaar.'

De route, van zo'n 12,5 kilometer, wordt later definitief bekend gemaakt. De drie vrienden lichten toe: 'Deze afstand blijkt het fijnst voor de snelle mannen en vrouwen. Men kan een strakke tijd neerzetten. Ook is de afstand goed toegankelijk voor de deelnemer met een basis conditie, gezien er constant kan worden afgewisseld van loper.'

Inschrijven

Inmiddels kan er voor het evenement worden ingeschreven via de website www.bikerunboz.nl . De organisatie houdt tevens deelnemers op de hoogte via Facebook. Het inschrijfgeld zal deel uitmaken van de opbrengst voor het goede doel. De organisatie hoopt na het sport-event een groot bedrag over te kunnen maken naar Wensambulance Brabant.

Waar en wanneer?

Op 7 april klinkt om 14:00 uur het startschot voor de tweede Bike&Run BoZ, bij Brasserie de Berk in het bosgebied van Bergen op Zoom aan de Bemmelenberg.