Estafetteloop voor onderzoek spoedeisende geneeskunde van Goes naar Bergse Bravis ziekenhuis

GOES / BERGEN OP ZOOM – Burgemeester Verhulst van Goes geeft zaterdagmorgen 10 september het startschot voor de een estafetteloop in het kader van SGOrun 2016. Twee teams van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis lopen over een afstand van bijna 90 kilometer van Goes naar Bravis in Bergen op Zoom.

Door heel Nederland rennen die dag teams van ziekenhuis naar ziekenhuis. Ze hebben daarvoor twee redenen. Het initiatief wil aandacht vragen voor patiëntenzorg op de afdelingen Spoedeisende hulp maar ook geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek dat de spoedzorg verder verbetert. Veertien ziekenhuizen doen mee aan de sponsorloop.

De twee teams van het Admiraal de Ruyter ziekenhuis bestaan elk uit elf lopers. Zij starten om zeven uur bij de hoofdingang aldaar en lopen via de Zeelandbrug, Zierikzee, Bruinisse, over de Philipsdam en Tholen, waarna zij in de middag aankomen bij hun collega’s van ziekenhuis Bravis in Bergen op Zoom.

Meer informatie over de SGOrun is te vinden op www.sgorun.nl. Hier kunnen ook donaties worden gedaan en er het nodige te vinden over het Onderzoekfonds.