Cursus Digisterker: Werken met DigiD en de digitale overheid

Datum 21/01/2020 - 18/02/2020
Tijden 19.00 - 20.30 iuur
Locatie Bibliotheek, Kortemeestraat 17
Toegangsprijs n.v.t.
Kaartverkoop n.v.t.
Organisator De Bibliotheek Bergen op Zoom
E-mail cursus@bibliotheek.nl
Telefoon 06-23225290

De Bibliotheek Bergen op Zoom aan de Kortemeestraat 17 geeft de cursus Digisterker: Werken met DigiD en de digitale overheid. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en wordt gegeven op dinsdag 21 en 28 januari, 4, 11 en 18 februari, 19.00 - 20.30 uur.

Digitale overheid

Bij de overheid kunnen steeds meer zaken digitaal geregeld worden, zoals het aanvragen van huurtoeslag, doorgeven van een verhuizing, aanvragen van een identiteitsbewijs, informatie over de opbouw van de AOW of het zoeken van werk.

Voor mensen die het lastig vinden om met de websites van de overheid te werken of een DigiD te gebruiken, verzorgt de Bibliotheek Bergen op Zoom de cursus Digisterker.

Inhoud cursus

Cursisten vragen een DigiD aan en leren hoe ze die kunnen gebruiken. Iedereen die al een DigiD heeft, kan deze tijdens de cursus gebruiken. Ze leren ook om handige info te vinden en hoe ze iets aan kunnen vragen bij de gemeente. Bovendien krijgen ze te zien wat de overheid allemaal over hen weet, zoals de opbouw van de AOW.

Deelnemen

Deelname is gratis. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal zes personen.

Digisterker is bedoeld voor inwoners van de gemeente Bergen op Zoom die al met internet om kunnen gaan.Het is belangrijk dat cursisten zelf internet en een e-mailadres hebben. Ze hoeven geen lid te zijn van de bibliotheek.

Mensen die moeite hebben met internet kunnen eerst de beginnerscursus Klik & Tik volgen bij de bibliotheek.

Aanmelden

Voor meer informatie of aanmeldingen kunnen belangstellenden contact opnemen met Esther Hartog, telefoon: 06-23225290, e-mail: cursus@bibliotheek.nl, o.v.v. Digisterker Bergen op Zoom, naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.