Heroes Den Bosch speelt benefietwedstrijd tegen WBB Giants

Datum 22/02/2020 -
Tijden aanvan: 12.00 uur
Locatie Sporthal tuinwijk
Toegangsprijs €5,00 (kinderen €2,50)

Topbasketballers helpen MS van Hugo te stoppen

Heroes Den Bosch speelt benefietwedstrijd tegen WBB Giants

Oude tijden herleven in Bergen op Zoom. De topbasketballers van Heroes Den Bosch spelen op zaterdag 22 februari om 12.00 uur een benefietwedstrijd tegen de locals van WBB Giants. De opbrengst van de wedstrijd komt geheel ten goede aan de actie Hoop voor Hugo.

Voor het eerst in bijna tien jaar is er weer plaats voor basketbalspektakel van het hoogste niveau. Fans zullen zich ongetwijfeld de feestelijk aangeklede wedstrijden van weleer herinneren. Gezien de aanloop naar Vastenavend krijgt deze wedstrijd natuurlijk ook een leutig tintje.

Bergen op Zoom kent veel basketbalfans. Van 2003 tot 2011 werd in Bergen op Zoom eredivisie basketbal gespeeld, de beste prestatie van de club was de finaleplaats in de play-off van het seizoen 2009–2010. Tijdens de benefietwedstrijd zullen spektakel, punten, muziek, dans, leut, dweilen, publieksacties en natuurlijk WBB Giants mascotte Dunky die ongekende basketbalervaring bij fans doen herleven. Bovendien zal het een goede opwarmer zijn voor aansluitend dweilen in de binnenstad.

Heroes Den Bosch heeft nog alle kans om landskampioen te worden. De heren van WBB Giants spelen mee in de 1e divisie en zullen aangevuld worden met gastspelers.

De wedstrijd vindt plaats op 22 februari om 12.00 uur in Sporthal Tuinwijk, Floralaan 90. Entree is 5 euro of 2 leutneutbonnen (kinderen < 12 jaar: 2,50 euro of 1 leutneutbon). De opbrengst van de benefietwedstrijd komt voor 100 procent ten goede aan de actie Hoop voor Hugo van de Stichting “Tot hier en niet verder!” die geld inzamelt om de MS van Hugo te stoppen.

De helden van Heroes Den Bosch doen hun naam eer aan. Zij steunen de actie niet alleen door geheel belangeloos te komen spelen maar zij betalen ook het entreegeld voor de wedstrijd.

Hugo is groot basketbal fan. In zijn jeugdjaren speelde Hugo zelf een aantal jaar promotiedivisie basketbal, coachte basketbaltalenten en is momenteel actief in het bestuur van WBB Giants als secretaris.

Willem van der Kolk, voorzitter WBB Giants:

“Ik wil Heroes Den Bosch, namens onze club, ontzettend bedanken voor hun inzet door geheel belangeloos mee te werken aan deze benefietwedstrijd.

Ik reken op een sportief spektakel waar iedereen binnen de club nog lang naar mag terugdenken.

Eén ding wat zeker is, is dat Hugo en zijn gezin dit enorm zal kunnen waarderen dat wij dit voor hem hebben georganiseerd.”