Explosieven onderzoek begraafplaats krijgt een vervolg

BERGEN OP ZOOM – Peter van der Graaf – communicatieadviseur bij gemeente Bergen op Zoom – meldt dat het eerste onderzoek op de begraafplaats en het crematoriumterrein naar niet-ontplofte explosieven uit de Tweede Wereldoorlog een vervolg krijgt. Vanwege de aanwezigheid van bouwpuin kon een gedeelte van de algemene begraafplaats namelijk niet worden onderzocht met de grondradar.

Vandaag, woensdag 11 november, aanstaande maandag 16 november en mogelijk ook dinsdag 17 november vindt een vervolgonderzoek plaats. Dat wordt uitgevoerd onder begeleiding van de Omgevingsdienst Midden en West Brabant (OMWB). Bij het vervolgonderzoek worden verschillende proefsleuven gegraven. De grond uit deze sleuven wordt gezeefd en onderzocht en ook zullen de sleuven met de grondradar worden afgetast. Het graven gebeurt door medewerkers die persoonlijke beschermingsmiddelen dragen zoals een wegwerpoverall, handschoenen en een helm.

De begraafplaats wordt tijdens het onderzoek niet gesloten, wel zullen tijdelijk delen afgesloten zijn. Dit wordt met lint aangegeven.

De uitslag van het vervolgonderzoek wordt over enkele weken verwacht.