Feestje 25 jaar Bergse Plaat geopend met onthulling

BERGEN OP ZOOM – De Bergse Plaat viert vandaag dat de wijk 25 jaar bestaat. De gehele dag staat in het teken van het wonen, werken en recreëren in deze relatief jonge wijk. Wethouder Yvonne Kammeyer verrichte de opening aan de Reigerhorst gelegen aan de Ansjovislaan, met de onthulling van nieuwe Stenen Strofen.

Peter van de Graaf van Comité Stenen Strofen heeft op de gevel van de Reigershorst een ‘mooie maagdelijke’ muur gevonden, die zich uitstekend leent voor een gedicht. Financieel maakten de wijkcommissie en het buurtcultuurfonds van Stadlander het mogelijk. De wethouder was blij dat ze met beide benen op de grond kon blijven voor de onthulling en ze nam de ingelijste versie met alle plezier in ontvangst. "De schrijfster Emma Crebolder heeft de beleving en geschiedenis mooi in een lekker deinend gedicht kunnen omvatten", vond ze.

Namens het College van B&W feliciteerde Kammeijer de organisatie van deze dag maar vooral ook de bewoners met dit jubileum. "In een betrekkelijk jonge wijk als deze is de saamhorigheid groot en de verbinding met het Bergse toch diep geworteld", aldus de wethouder. Het Scheldekoor luisterde het geheel op met een Bergse Plaat-lied. Met weemoed naar vervlogen tijden en vol trots op dit 'nieuwe' Bergse grondgebied, brachten zij een ode die meteen de opmaat was voor rondtoer langs en naar de andere activiteiten overal in de wijk.

Meer foto's zien?