Feyenoord groot voorbeeld voor jongste voetballertjes Dosko

BERGEN OP ZOOM – Voetvalvereniging Dosko nam donderdag de eerste echte aftrap naar de verjongingskuur van de club. In navolging van de Feyenoord Academy en de Feyenoord School, gaat Dosko naar het Rotterdamse voorbeeld de jeugd begeleiden in hun ontwikkeling. Dit door spelplezier en teamverband te stimuleren. Dan volgt scoren vanzelf, is de redenering.

In de jaren '80 en '90 was Dosko erg populair bij gemotiveerde voetballertjes vanaf 5 jaar. In de topjaren telde de vereniging 15 jeugdelftallen. Door vergrijzing van de aanpalende wijken nam de aanwas af en vele jeugdleden trokken naar de grotere sportparken. Dosko heeft zichzelf inmiddels vernieuwd en wil weer dé vereniging zijn voor jonge spelertjes.

Gasttraining F-jes en mini's

Gerard Rutjes van de Feyenoord School gaf deze week een gasttraining aan de Mini's en F'jes. Dit was meteen een workshop voor de trainers van Dosko. De begeleider zei dat hij graag eens terugkomt voor de D-spelers. De nieuwe aanpak van de voetbalvereniging maakt vrij baan voor verjonging. In Martijn Straatman heeft de Bergse voetbalvereniging een uitstekende jeugdcoördinator gevonden, die Dosko weer op de kaart gaat zetten bij de jeugd.

Tekst en foto: Mireille Hoetelmans

Klik hier voor een fotoalbum van de training met de Mini's en F'jes.