Fietsersbond bezorgd over veiligheid Halsterseweg

BERGEN OP ZOOM – De Fietsersbond heeft een brief gestuurd naar het college en de gemeenteraad. Daarin wordt de grote zorg uiteen gezet over de veiligheid van de Halsterseweg, nu herinrichting voorlopig uitblijft.

“Onaangenaam en onverantwoord”, noemt de Fietsersbond de beslissing om voorlopig niets te doen aan de Halsterseweg. Er zou simpelweg geen geld voor zijn voorlopig, was onlangs de boodschap. Het steekt de organisatie dat ze niet zelf is geïnformeerd over de genomen beslissing maar het moest vernemen via de media en uit een brief die alleen aan bewoners van de weg was gezonden. Ook de onduidelijkheid over of er op termijn wel wat gebeuren gaat, vindt de bond een slechte zaak.

Moreel aansprakelijk

De brief aan de raad en B en W wijst nog eens uitgebreid op het feit dat de Fietsersbond de huidige situatie ronduit gevaarlijk vindt, zeker vanwege de grote groepen schooljeugd die er dagelijks over heen en weer gaan. Hier zou grotere prioriteit aan gegeven moeten worden, het is verkeerde zuinigheid. De bond vraagt zich af of de kosten straks niet nog hoger uitvallen en eventuele subsidies dan zijn vervallen. Verder worden de bestuurders gewezen op hun morele aansprakelijkheid voor veiligheid.