Dilemma Doolhof mag nog even blijven, Lionsclub geeft een opknapbeurt

Afgelopen weekend hebben leden van Lionsclub Bergen op Zoom Scaldis het Dilemma Doolhof aan de Ruytershoveweg een frisse opknapbeurt gegeven. Dit labyrint ligt tussen de Canadese en Engelse militaire erevelden in Bergen op Zoom en is één van de iconische projecten uit het programma “Brabant Remembers”, ter gelegenheid van de viering 75 jaar Bevrijding Nederland 2020.

Ingezonden mededeling (bewerkt door de redactie)

Uitgerust met duurzame en ecologisch vriendelijke reinigingsmiddelen, sponzen, emmers, kwasten en verf begon men al vroeg. “Door deze opknapbeurt kan dit mooie project tot het einde van 2020 blijven staan”, zegt Lion Erik Verbij. Erik had het idee ter tafel gebracht in de serviceclub.

De President van de Club, Leendert van Halst, legt verder uit: “Als Lionsclub voelen we ons al enige jaren verbonden met de militaire erevelden. We hebben onlangs twee grote charity projecten in Theater De Maagd gerealiseerd, samen met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, om fondsen te werven ten behoeve van een educatief gedeelte in het te realiseren bezoekersinformatiecentrum.”

Het Dilemma Doolhof gaat niet alleen de Lions aan het hart maar ook Commissaris van de Koning, Wim van der Donk. “De heer Van der Donk heeft het voornemen een afscheidstour door Brabant houden en zal daarbij ook zeker het Dilemma Doolhof aandoen” voegt Lion Edwin Mutsaars toe. De schoonmaakploeg kijkt met trots terug op deze ‘schone’ actie.