Figuranten gezocht voor verfilming Slag om de Schelde

BRABANTSE WAL / ZEELAND – Er komt een speelfilm over 'De Slag om de Schelde', één van de grootste militaire operaties op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog en cruciaal voor de bevrijding. Er vielen duizenden doden en gewonden. De makers zoeken nog figuranten.

Nooit eerder is deze wekenlange strijd verfilmd. En om dat mogelijk te maken is MULTA Casting op zoek naar figuranten, onder meer voor scenes van een echte battle met veel militairen (van geallieerden tot Duitsers) en veel figuranten in jaren '40 kledij. De opnames starten dit najaar, voor wat de grootste Nederlandse speelfilm in tien jaar moet worden.

Jongeren

'De Slag om de Schelde' brengt een lang vergeten veldslag in beeld maar gaat onderhuids ook over het persoonlijke leven van jongeren in een oorlog. De film wordt geproduceerd door Alain de Levita, Paula van der Oest (tevens scenario) en Mark van Eeuwen. Matthijs van Heijningen jr. zal de regie op zich nemen.

Veel opnames in Zeeland

Voor deze film zijn de makers op zoek naar heel veel figuranten. De opnames zullen vooral plaatsvinden in Zeeland dus als je er niet in de buurt woont moet je erheen willen en kunnen reizen. Er is een vergoeding van 40 euro per dag beschikbaar, inclusief reiskosten. Daarnaast wordt je een ervaring om nooit te vergeten beloofd.

Om een figurantenrol te bemachtigen in deze grote productie dien je ingeschreven te staan bij MULTA Casting. Eenmaal ingeschreven krijg je van hen per mail te horen wanneer de opnames beginnen en welke rollen er beschikbaar zijn. Er worden figuranten van alle leeftijden gezocht maar vooral veel mannelijke figuranten van tussen de 15-20 jaar, die jonge soldaten kunnen spelen. Ook echte militairen zijn van harte welkom.

Inschrijven is gratis en kan via deze link: www.multacasting.nl/inschrijven

Afbeelding (uitsnede) van herb1979 via Pixabay