GBWP luidt noodklok: Huisartsen nemen geen patiënten meer aan

BERGEN OP ZOOM – De GBWP-fractie heeft geconstateerd dat de Bergse huisartsen blijkbaar overvol zitten als het patiëntenaantallen betreft. Dusdanig dat ze geen van allen nog nieuwe inwoners aannemen. Een onacceptabele situatie, vindt de partij.

Raadsleden Betsy de Kock en Paul Schut stellen het probleem aan de kaak in een brief aan het college. Na signalen van mensen die van Tilburg naar hier verhuisden, kwam de situatie aan het licht. Normaal gesproken moet je zelf een huisarts kunnen kiezen maar momenteel schijnen nieuwe inwoners overal te horen te krijgen dat er geen plaats voor ze is. Men wordt doorverwezen naar de zorgverzekeraar en de politiek. Zelfs bemiddeling van zo'n zorgverzekeraar leverde in het geval van de mensen uit Tilburg niets op.

Noodgevallen

In gevallen van nood kunnen mensen altijd terecht bij een arts maar dat is dan degene die 'dienst' heeft, of de huisartsenpost buiten reguliere openingstijden. Maar logischerwijs heeft iedereen liever een eigen, vaste vertrouwensband met een vaste dokter die beschikking heeft over een medisch dossier. GBWP noemt het 'onacceptabel' dat inwoners hiervan verstoken blijven en wil van het college weten wat lokale bestuurders hieraan kunnen doen. Tevens vragen De Kock en Schut aan B en W of de omvang van het tekort en de bijbehorende problemen al bekend zijn.

Martin Brosy