Gebouw-T blikt terug op een succesvol 2017

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerrkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Nu 2018 alweer een maand oud is, is het tijd voor Gebouw-T om de balans op te maken over 2017. Met wederom een succesvol Op De T en een groeiend PopMonument, een optreden van grootheid Joe Bonamassa en twee uitverkochte avonden voor Nederlandse held Guus Meeuwis, was het een succesvol jaar voor het poppodium.

Eén van de hoogtepunten van programmeur Gilly Verrest, vond al vrij direct in het begin van het jaar plaats. In februari stond Wende met haar nieuwe programma ‘Mens’ in Gebouw-T. “Haar eerste show in een poppodium na een theatertour, dat was voor het management toch even wennen. Op het laatste moment besloten ze toch de stoelen uit de zaal te halen, wat eigenlijk prima uitpakte. Met enorme ledschermen die haar show ondersteunden wist ze het publiek vanaf de eerste toon te pakken”. Andere highlights voor Verrest zijn Indian Askin (21 april), Antwerpse band Het Zesde Metaal (13 mei), het optreden van J. Bernardt tijdens festival PopMonument (9 september) en het optreden van Millionaire tijdens Made In Belgium (19 november) in Gebouw-T.

Wereldster

In 2017 was Gebouw-T wederom de locatie voor de uitreiking van de SENA Guitar Awards, die dat jaar naar gitarist Joe Bonamassa ging. De wereldster bracht daarmee een bezoek aan Gebouw-T en Bergen op Zoom, en deed een uniek optreden in het poppodium. Met het festival PopMonument wist Gebouw-T nog meer bezoekers te trekken, waaronder bezoekers van buitenaf die voor de eerste keer in Bergen op Zoom waren. Een prima manier om Bergen op Zoom te ontdekken, want het festival brengt haar bezoekers op unieke plekken in de monumenten van de stad.

Guus Meeuwis

Het nieuwe seizoen 2017 – 2018 trapte Gebouw-T succesvol af met twee uitverkochte avonden voor Brabantse held Guus Meeuwis. Daarnaast konden Jett Rebel, De Dijk, Racoon en lokale helden van Crazy Little Things op uitverkochte zalen rekenen.

Ook 2018 heeft al een aantal uitverkochte concerten op het programma staan. Zo zijn er geen kaarten meer verkrijgbaar voor het optreden van Clouseau (9 april) en Martijn Fischer (23 februari). Zakelijk leider Gertjan de Koster kijkt vooral uit naar festival PUUR met onder andere Douwe Bob en Record Store Day Afterparty met Navarone. “Dat zijn de programma’s waar we net even wat meer verdieping kunnen zoeken en onze bezoekers kunnen verrassen met nieuw opkomend talent”. 2018 brengt wederom de SENA Guitar Award naar Gebouw-T, en er wordt een start gemaakt met een jongerenplatform waarbij jongeren zelf aan de slag gaan met het organiseren van evenementen in Gebouw-T.

Meer informatie over het programma van Gebouw-T is te vinden op www.gebouw-t.nl.

Foto's: Gebouiw-T (Merijn Sitsen, Erik de Klerck, Martijn Fischer)