Geen ceremonie bij de Geit op 11-11

Een vervelend maar verwacht bericht van Stichting Vastenavond:

“Op woensdag 11 november zal de Geit sinds vele jaren moederziel alleen blijven op het Bleekveldje in ’t Krabbegat. Die avond zal er niets plaatsvinden bij de Geit, geen zevensprong, geen Kale N’eed, geen bekendmaking van de nieuwe Prins. Het grootste en best bewaarde geheim van ‘t Krabbegat. Wij vragen alle Krabbe niet naar de Geit te gaan, zodat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en willen samen met alle Krabbe geen enkel risico lopen in het verspreiden van het virus.

Omdat we een nieuwe Prins hebben, zullen we alle Krabbe zeker de mogelijkheid bieden kennis met hem/haar te maken. Dit zal gebeuren middels een uitzending op ZuidWest TV die ook gestreamd zal worden op een van onze digitale kanalen.

Deze uitzending vangt aan om 22.30 uur op woensdag 11 november. Hierdoor zal er toch het startschot gegeven worden voor het komende bijzondere Vastenavendseizoen. Hoogtepunt in deze uitzending is het bekendmaken van de nieuwe Òòg’eid om 23.11 uur!

Wat de inhoud van de uitzending zal zijn blijft geheim. In de geest van de rituelen van 11 november blijft het ook geheim wat er in zéér kleine kring zal plaatsvinden. Niets doen was echter geen optie, zeker niet met een nieuwe Prins.

Gezien de huidige omstandigheden zal de invulling van de komende Vastenavend zelf in januari méér duidelijk zijn en bekend worden gemaakt.

Er is geen virus op deze planeet die ons eigen Bergse Leutvirus zal kunnen verslaan. Hiervan zijn we overtuigd. De continuïteit van de Bergse Vastenavend staat voorop. Nog decennia en zelfs eeuwen lang. De huidige noodzakelijke aanpassingen dragen daaraan bij.