Gekantelde vrachtwagen A4: chauffeur omgekomen

HALSTEREN – Een gekantelde vrachtwagen zorgt voor een ravage op de snelweg A4, voorbij het knooppunt Zoomland richting Steenbergen/Tholen. De chauffeur zou volgens een Twitterbericht van de politie bij het ongeval zijn omgekomen. De weg is verspreid met honderden flesjes bier en is voor het doorgaand verkeer in noordelijke richting afgesloten. Vanuit de andere rijrichting is alleen over de vluchtstrook verkeer mogelijk. Op de A4 staat naar het noorden 9 kilometer file en op de aansluiting A58 een file van 5 kilometer.  De verkeershinder kan nog lange tijd aanhouden, tot ver in de avond. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten van en naar de richting Rotterdam om een alternatieve route te nemen, via de A59-A17.
 

Rond half drie raakte de met bier geladen vrachtwagen door nog onbekende reden van de weg en kantelde, waarbij het voertuig zijdelings op de weg kwam te liggen en daarmee de beide rechterbanen volledig blokkeerde. De chauffeur is door de brandweer uit zijn auto zijn gehaald en per traumahelicopter naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen is overleden. Bij het ongeval raakte ook een personenauto betrokken, waaruit brandstof lekte.

Herstel vangrail middenberm
 
De politie voert onderzoek uit en het duurt nog voordat alles is opgeruimd. Volgens Rijkswaterstaat is de verwachting dat pas na tien uur vanavond in beide richtingen één rijstrook toegankelijk is. De werkzaamheden, met onder meer het herstel van de middenbermvangrail, duren zeker tot na middernacht.
 
Foto: Meerman
Meer volgt