Verboden vuurwerk-explosieven gevonden in Gageldonk

BERGEN OP ZOOM – Opnieuw heeft de politie illegaal vuurwerk gevonden in de woning van een particulier. DItmaal gaat het om bijna 8 kilo explosief materiaal dat is aangetroffen bij een huis in Gageldonk-West. De bewoner was op het moment dat de politie binnenviel niet thuis. De vondst is vrijdag aangetroffen maar pas vandaag door de politie bekendgemaakt.

Agenten stelden een onderzoek in nadat zij informatie hadden gekregen dat er mogelijk zwaar illegaal vuurwerk in de woning zou liggen. In de woning werd 7.792 gram zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen, waaronder 106 stuks van de uiterst gevaarlijke 'Cobra-6 2G'. Het vuurwerk werd in beslag genomen en vernietigd. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waarschuwen

De politie waarschuwt nadrukkelijk voor het gebruik van de zeer zware en verboden Cobra-knallers. De uit Oost-Europa afkomstige Cobra-6 geniet een dubieuze populairiteit als illegaal knalvuurwerk en ze is uiterst riskant vanwege de explosieve kracht. De knallers kunnen bovendien voortijdig exploderen en daarbij levensgevaarlijke verwondingen veroorzaken bij gebruikers en omstanders.

Melden van illegaal vuurwerk

Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat  er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant