Man heeft 100 kilo illegaal vuurwerk in garagebox

BERGEN OP ZOOM – De politie heeft maandagmiddag bijna 100 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen bij een woning aan de Drossaard. Het lag opgeslagen in een garagebox. De agenten hebben de twee dozen met het vuurwerk meegenomen en laten vernietigen. Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Door recherchewerk was de politie erachter gekomen dat in het pand illegaal vuurwerk aanwezig zou zijn. Toen de agenten de woning bezochten, troffen ze inderdaad de pijlen en knallers aan in de garage. De eigenaar verklaarde daarbij de voorraad gekocht te hebben voor 800 euro.

Erg gevaarlijk

Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeer gevaarlijk. "Partijen illegaal vuurwerk die in woonbuurten of andere niet-veilige plekken worden opgeslagen, zijn gevaarlijk voor omwonenden", meldt de woordvoerder van de politie. "Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel tot gevolg." De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant