Kerstlunch in lente-achtige sfeer

BERGEN OP ZOOM – "Welkom op deze paasbrunch", grapte voorzitter Marco Klaassen van stichting Samen Werken. De bijna lente-achtige temperaturen op de ijsbaan doen donderdagmiddag niet vermoeden dat het bijna Kerstmis is. Voor de tientallen vrijwilligers van de stichting maakt het echter weinig verschil. De broodjes en hapjes op de buffettafel vinden gretig aftrek. Soep, gegrilde kippenpootjes, krentebollen en natuurlijk de onvermijdelijke kerststol met rozijnen. Nieuws is er ook. Namens het Bergse stadsbestuur is wethouder Yvonne Kammeijer aanwezig, als vervanger van haar collega Arjan van der Weegen. Niet voor niets, zo blijkt: Yvonne zal Arjan namelijk opvolgen in het stichtingsbestuur, zo vertelt ze na afloop.

Eén en ander zal waarschijnlijk begin komend jaar zijn beslag krijgen, na de komende stichtingsvergadering in januari. Stichting Samen Werken is een project van de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen. De Stichting helpt bij ondersteuning van maatschappelijke activiteiten, waarbij langdurig werklozen als vrijwilliger worden ingezet.

Fotobijschrift: het was gezellig op de ijsbaan, tijdens de jaarlijkse kerstlunch voor de medewerkers en gasten van Stichting Samen Werken. Op de foto, vlnr: de beide wethouders Yvonne Kammeijer (Bergen op Zoom) en Lars van Beek (Woensdrecht), Ria de Jager (Boulangerie Bernard, catering) en voorzitter Marco Klaassen.

Foto: Han Verbeem

Meer foto's zien? Klik hier.