Gemeente Bergen op Zoom lanceert nieuwe website

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Illustratie: Pixabay)

BERGEN OP ZOOM – Sinds dinsdagmiddag heeft de gemeente een nieuwe website. “Naast een hele nieuwe vormgeving heeft de website een opzet die beter aansluit bij de wensen en informatiebehoefte van bezoekers”, aldus gemeentelijk communicatiemedewerker Bob van den Berg. De site was als ‘probeerversie’ al enige tijd toegankelijk voor een testpanel, bestaande uit inwoners van de gemeente.

Belangrijke informatie zou nu eenvoudiger te vinden moeten zijn. En: “Ook op het gebied van toegankelijkheid is er veel veranderd. Zo is de nieuwe website op ieder apparaat goed te gebruiken. Bezoekers met een visuele beperking kunnen gebruikmaken van een voorleeshulp.”

Raadsinformatiesysteem

Onderdeel van de nieuwe website is ook een geheel vernieuwd raadsinformatiesysteem (RIS). “Dit systeem biedt grote voordelen voor zowel de gemeenteraad als voor de websitebezoeker. De bestuurlijke informatie, het papierloos vergaderen en de video-verslaglegging van vergaderingen zijn allemaal in dit systeem samengevoegd.” Onderdeel van het systeem is een applicatie (app) om agenda’s en vergaderstukken te ontvangen. “Deze app heet iBabs-pro. Deze app is niet alleen voor de raadsfracties beschikbaar, maar ook voor inwoners. De app is te downloaden in de Google Play Store en iTunes App Store. Deze app is niet alleen voor de raadsfracties beschikbaar, maar ook voor inwoners. De inloggegevens hiervoor zijn: Uw organisatie: bergenopzoom, E-mailadres: burger, Wachtwoord: burger.

Doorontwikkeling

Een website is nooit af, zo stelt de gemeente. “Daarom is er veel aandacht voor het actueel en toegankelijk houden van de site en het monitoren van de informatiebehoefte van de websitebezoeker. We organiseren regelmatig gebruikerstesten om de website controleren op gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en actualiteit.” Deze onderdelen monitort de gemeente met Siteimprove, een digitaal monitoringsprogramma. “Zeker mensen met een visuele beperking en laaggeletterden vragen we om mee te helpen testen.”

• Tips en verbeterpunten voor de nieuwe website hoort de gemeente graag. Op iedere webpagina kan de bezoeker een reactie achter te laten. Reacties kunnen ook per mail naar: communicatie@bergenopzoom.nl.