Gemeente meldt: Schade aan bomen in Bergen op zoom valt relatief mee

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – De storm die donderdag over het land raasde heeft in Bergen op Zoom in ieder geval vijf bomen de kop gekost, meldt de gemeente in een persbericht. Vier daarvan stonden op gemeentegrond. In Halsteren overleefde een grote Berk de storm niet. Deze boom stond op particulier terrein.

Van de vier bomen die in Bergen op Zoom omvielen stonden er twee aan de Noordzijde Zoom. Het betrof twee Beuken. Verder ging een forse Kastanje aan de Rijtuigweg tegen de vlakte. Deze boom belandde op een hekwerk en een fietsenstalling van Rijksscholengemeenschap ’t Rijks.

Daarnaast was het ook bij het Mollerlyceum aan het Bolwerk-Zuid raak. Daar waaide een Linde om en viel op een geparkeerd staande auto en op een muurtje van de school. In Halsteren ging het om een Berk aan de Dorpsstraat.

Alles overziende valt de schade alleszins mee. Waarschijnlijk heeft het feit dat de bomen nog geen blad dragen ertoe bijgedragen dat er maar weinig bomen zijn omgevallen. Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat hebben in de bebouwde kom in totaal zo’n 32.000 bomen staan.

Stockfoto: © Pixabay/Steph684