Gemeente trekt 100.000 euro uit voor opknapbeurt Stationsplein

BERGEN OP ZOOM – Na het opgeknapte tunneltje onder het spoor zijn het Stationsplein en de bestrating rond het Tunneltje aan de beurt. Het college van B en W liet vandaag weten voor het herinrichten hiervan een ton te hebben gereserveerd.

Het Stationsplein en omgeving moeten een verbindend karakter krijgen, tussen het openbaar vervoer en de stad maar ook tussen het centrum en de wijk Gageldonk -West. Die opdracht kregen de ontwerpers mee toen de plannen voor dit plein werden uitgewerkt. Overigens is het bedrag van 100.000 euro niet alleen bedoeld voor het plein zelf. Er moet sowieso meer verbinding komen en zichtbaar zijn tussen die twee delen van de stad.

Nu het stationsgebouw nog…

Er komt onder meer nieuwe bestrating, die aansluit bij wat er nu al ligt in het Tunneltje. De bedoeling is dat er nog voor de zomervakantie aan wordt begonnen. Tijdens de opening van de samen met ProRail aangepakte ondergrondse doorgang, begin maart, vertelde wethouder Patrich van de Velden het erg te betreuren dat de NS zich niet laat zien in deze en het onderkomen stationsgebouw als eigenaar laat voor wat het is. Helemaal 'af' zal het stationsgebied dus voorlopig nog niet zijn.