Gemeente verliest ook hoger beroep tegen bedrijf aan huis op De Plaat

BERGEN OP ZOOM – Bijna een jaar geleden ging de gemeente in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechtbank van Zeeland-West-Brabant. Het ging om een administratiekantoor dat is gevestigd in een woning op de Bergse Plaat. Volgens de gemeente ongeoorloofd maar dat blijkt wederom niet het geval. De ondernemer won de eerste rechtzaak en heeft nu opnieuw gelijk gekregen.

Het administratiekantoor van Adri de Bruyn is gevestigd aan de Scharstraat 17 en geldt volgens hem als bedrijf aan huis. De gemeente vond echter van niet en stelde dat het hele pand als kantoor werd gebruikt, wat volgens het bestemmingsplan niet is toegestaan. De rechtbank zou dit bestemmingsplan niet juist hebben geïnterpreteerd en dus ging de gemeente in hoger beroep te gaan.

Ondernemer De Bruyn vond de ophef nogal overtrokken en meldde dat het huis wel degelijk grotendeels als woning wordt gebruikt. Hij heeft ook een onderkomen in België maar slaapt geregeld hier, bijvoorbeeld als het laat is geworden. Hij legde vorig jaar al uit: “Je mag hoogstens dertig procent van de ruimte gebruiken voor bedrijfsactiviteiten, met een maximum van vijftig vierkante meter. Daar komen wij absoluut niet aan en dat heeft de rechter bevestigd. Het pand is verder ook volledig als woning ingericht en dat blijft zo.”

Rechtbank geeft bedrijf opnieuw gelijk

De Bruyn is nu dus opnieuw in het gelijk gesteld door de rechtbank. Hij is blij met de uitkomst, omdat die een vervelende periode afsluit. Wel is er nog overleg met zijn advocaat over de vraag of hij een schadevergoeding gaat claimen bij de gemeente, met name vanwege de vele tijd die dit hem ongevraagd kostte. Voor wat zijn bedrijf betreft gaat hij op dezelfde locatie op de oude voet verder. De gemeente is om een reactie gevraagd maar die bleef tot nu toe achterwege.

Foto: Pixabay/Arek Socha (qimono)