Gevaarlijke situaties doodlopende Halleystraat, GBWP wil oplossing

BERGEN OP ZOOM – Verontruste ouders en bewoners aan de Van Heelulaan hebben zich gemeld bij GBWP. Fractievoorzitter Evert Weys en vice-fractievoorzitter Aydin Akkaya vragen bij het college en de gemeente aandacht voor wat zij noemen een 'gevaarlijke situatie' aan de achterzijde van de woningen die uitkomen op de Halleystraat.

De Halleystraat ligt achter een rij woningen waarvan de tuinen uitkomen op die straat, alsmede opritten, garages en parkeerstroken. Tegenwoordig is het verkeer er echter nogal toegenomen, heeft GBWP van bewoners vernomen. De straat is namelijk de enige toegangsweg voor het nieuwe appartementencomplex dat aan het einde ervan is verrezen.

De bewoners van die appartementen moeten via de Beukenlaan de Halleystraat in rijden om aan het einde daarvan uiteindelijk thuis te kunnen parkeren. Dat zorgt blijkbaar voor dermate veel extra verkeer dat men er zich zorgen maakt over de veiligheid. Er komen kinderen uit de tuinen en auto’s uit de garages en van de parkeerstroken of opritten.

Andere verbinding maken

Volgens GBWP is het probleem vrij eenvoudig op te lossen. Aan de andere zijde van het appartementencomplex, blijkbaar nog geen vijf meter er vandaan, ligt de Huygensstraat. Die is nu niet met deze woningen verbonden maar dat moet volgens Akkaya en Weys te doen zijn. Ze vragen het college om hier eens naar te kijken, maar ook andere veiligheidsmaatregelen te overwegen, en daarmee de zorgen van de omwonenden weg te nemen.

Foto: Pixabay/Gerd Altmann