Boetes voor joblodge Parallelweg als brandmeldingen blijven

BERGEN OP ZOOM – De joblogde aan de Parallelweg 54 zit er nog niet zo lang maar heeft bij de Bergse brandweer inmiddels al geen beste naam meer. Om de haverklap is er vals alarm. De gemeente is er klaar mee en dreigt de eigenaaren beheerder met een boete.

In de afgelopen anderhalf jaar moest de brandweer veertien keer uitrukken voor de joblodge. In alle gevallen was het loos alarm, voor de hulpdienst vanzelfsprekend een zeer onwenselijke situatie. Op die momenten is de betreffende ploeg niet beschikbaar voor andere mogelijke calamiteiten en er gaan kosten gemoeid met al die terugkerende inzet van mensen en middelen, die bij iedere melding prio 1 krijgt omdat het een verblijfsaccommodatie betreft.

Het college, verantwoordelijk voor openbare veiligheid, vindt het mooi geweest en heeft zowel de eigenaar als de beheerder van het pand laten weten dat er een maximum is gesteld aan het aantal valse meldingen per jaar. Als dit vaker dan twee keer voorkomt gaat het voortaan 500 euro per incident kosten.

Foto: Pixabay/Christoph Meinersmann