Geschrokken GBWP-fractie wil aanpak situatie Plejadenlaan

BERGEN OP ZOOM – Evert Weys heeft het college aangeschreven over de misstanden bij de ouderenflat aan de Plejadenlaan. De fractievoorzitter meldt dat zijn fractie met ontzetting kennis heeft genomen van wat daar allemaal speelt en roept op tot actie.

Weys beschrijft het gedrag van de de overlast veroorzakende jeugd als “de criminele activiteiten van een groepje jongeren in de buurt van de Plejadenlaan”. Het is tijd voor een andere aanpak, vinden hij en zijn fractie. Over de amokmakers: “Zij teisteren al een tijdlang bewoners van een seniorenflat. Iets waar al eerder aandacht voor is gevraagd. De maatregelen die er voor zijn ingezet blijken echter totaal niet te werken want de mate waarin geweld wordt gebruikt neemt alleen maar toe en krijgt ook absurde vormen zoals op oudjaarsavond.”

Hard aanpakken

Op Oudjaar ging het flink mis bij de flat. Wey beschrijft: “Een bomaanslag met vuurwerk op een auto, bekogeling met vuurwerk van de hulpdiensten en bedreiging van een bewoners om een woning in brand te steken zijn voor GBWP volstrekt onacceptabel.”

GBWP vindt dat inwoners die met deze mate van geweld en bedreiging te maken krijgen, alle steun moeten krijgen van politie, justitie en gemeente om hier een einde aan te maken. Hoog tijd om op te gaan treden, aldus de partij, en flink ook: “Wat ons betreft mogen vergaande maatrelen worden ingezet zoals een noodverordening en straatverboden, uiteraard in combinatie met strenge en zichtbare handhaving door extra inzet en aanwezigheid van politie. Dit criminele gedrag moet zo snel mogelijk stoppen!”

Dossier 'Overlast Plejadenlaan':