Toch weer vuurwerkvandalisme en de nodige incidenten

BERGEN OP ZOOM – De gemeente is ook dit jaar weer niet ontkomen aan vuurwerkoverlast, schade en incidenten. Er zijn opnieuw onder meer vuilisbakken en ander straatmeubilair gesneuveld, bij de ouderenflat aan de Plejadenlaan ging het flink mis en het bushokje aan de Heiningen moest het wederom ontgelden. De politie spreekt van een onrustige nacht.

'Helaas een dienst vol incidenten', valt te lezen op de Facebookpagina van Politieteam Bergen op Zoom. De agenten en andere hulpdiensten hadden hun handen vol aan onder meer een vreugdevuur, een brandje, een aanrijding, iemand die in een café niet goed werd en controles in het uitgaansgebied. Er waren ook opnieuw inbrekers op pad. De politie hield iemand aan met werktuig dat daar voor wordt gebruikt en er kwam van elders ook een inbraakmelding binnen. Na een steekincident in de binnenstad zijn drie verdachten aangehouden.

Auto in brand, bushok weer gemolesteerd

Bij de inmiddels beruchte ouderenflat aan de Plejadenlaan ging het al vroeg in de avond mis. Hier is al lange tijd sprake van overlast vanwege hangjongeren. Het kwam tot een voorlopig dieptepunt nadat rond half negen 's avonds de auto van een bejaarde bewoonster in brand werg gestoken. Zelfs de wegsleepdienst werd met vuurwerk bekogeld. Bovendien is een andere daar woonachtige dame, die zich geregeld uitspreekt tegen de betreffende jeugd, opnieuw bedreigd toen ze zich met een poederblusser vertoonde. Verder kregen we van een lezer bovenstaande foto van het wederom gesloopte bushokje aan de Heiningen. Het is een treurige traditie geworden bijna. Ondanks de daar aanwezige camera's is het hok toch weer zwaar beschadigd.