Beloning vanwege mishandelde buurtkat Luna verdubbeld

BERGEN OP ZOOM – Groot ongeloof en veel verontwaardiging in de media, nadat duidelijk werd dat buurtkat Luna op de Bergse Plaat was geraakt door vuurwerk en er flinke verwondingen aan had overgehouden. De baas van Luna loofde een beloning uit voor het vinden van de daders. De buren hebben dat bedrag nog eens verdubbeld.

Toen we op 1 januari een artikel publiceerden waarin we een opsomming gaven van de nodige incidenten en overlast rondom de jaarwisseling, zette Hisham Fahmy er op Facebook een reactie onder. Hij meldde dat zijn kat Luna was mishandeld door harteloze individuën die vuurwerk richting het dier hadden gegooid. Hisham loofde kort nadat de dierenarts het geschrokken beestje had geopereerd een beloning uit van 1000 euro, voor de tip die naar de dader of daders leidt. Zijn bericht is inmiddels zo'n 2400 keer gedeeld en de reacties liegen er niet om.

Met recht een 'buurtkat'

Luna is erg polulair is de buurt, werd dinsdag duidelijk. Buren zijn net zo verontwaardigd en willen Hisham helpen. Ze zamelden geld in en verdubbelden zo de de beloning. Dat bedrag is nu dus 2000 euro geworden. Op Facebook roept Luna's baasje op mensen die iets denken te weten dat bij hem te melden.

Foto: Hisham Fahmy (Facebook)