Gezocht: gastheren/gastvrouwen voor Gertrudiskerk en Ravelijn

INGEZONDEN MEDEDELING (van de gemeente BoZ)

BERGEN OP ZOOM – Bergen op Zoom is trots op haar vele monumenten. De stad straalt historie uit. En dat doen niet alleen de monumenten. We zijn ook trots op de vele vrijwilligers die het verhaal van de monumenten vertellen. Want pas dan gaan monumenten echt leven.

Wat zoeken wij?

Voor twee monumenten in Bergen op Zoom, namelijk de Gertrudiskerk en het Ravelijn, zoeken wij
enthousiaste vrijwilligers die zo af en toe gastheer/gastvrouw willen zijn. Bij voorkeur heb je een liefde voor erfgoed.

Wat doe je als gastheer/gastvrouw?

  • Je houdt continu toezicht in de Gertrudiskerk en/of op het Ravelijn
  • Je hebt een proactieve en signalerende functie
  • Je bent beschikbaar voor eenvoudige vragen van bezoekers
  • Je bent duidelijk zichtbaar aanwezig op de locatie
  • Je bent stressbestendig. In drukke periodes weet jij het overzicht te houden

Twee coördinatoren zijn voor jou het aanspreekpunt. Je staat er dus niet alleen voor.

Wanneer en hoe vaak?

We zoeken gastheren/gastvrouwen van dinsdag tot en met zondag. Voor de Gertrudiskerk is dat van 10.00 tot 13.00 uur, voor het Ravelijn tussen 10.00 en 16.30 uur. We vinden het fijn als je minimaal 1 dagdeel (3 tot 4 uur) per week beschikbaar bent vanaf eind april.

Wat krijg je er voor terug?

Zoals al eerder aangegeven betreft het een vrijwillige functie. Geld kunnen we dus helaas niet bieden. Wat we je wel kunnen bieden is meer kennis en informatie over deze twee prachtige monumenten van Bergen op Zoom. Bovendien kom je in een team enthousiaste vrijwilligers te werken. Met z’n allen zijn jullie hét visitekaartje van de stad.

Interesse?

Leuk! Neem dan contact op met Marrit Scheffer via 0164-277278 of m.scheffer@bergenopzoom.nl. Twijfel je nog een beetje en heb je nog wat vragen? Bel dan ook zeker met Marrit, zodat zij al je vragen kan beantwoorden en je je alsnog aanmeldt als gastheer/gastvrouw.

Afbeeldingen: Gemeente Bergen op Zoom