GoBoZ ondernemersgala beleeft de 4e editie op 15 april 2016

BERGEN OP ZOOM – Na een lange radiostilte maken voorzitter Kees van Male en Debbie de Brie (PR en communicatie) bekend dat de voorbereidingen voor het vierde ondernemersgala in volle gang zijn. De datum is in de agenda gezet en de locatie besproken. “Vanaf 15 januari gaan we live met de website en kan het nomineren beginnen”, vertelt Debbie enthousiast.

GoBoZ heeft als doel het ondernemerschap van bestaande en startende bedrijven in Bergen op Zoom uit te dagen en te stimuleren. Kees van Male: “We zoeken de ondernemer met een onuitwisbare ondernemersdrive. Zonder ondernemers is er niets! Zij zijn de kartrekkers en verbinders van onze maatschappij. Het gaat niet om de grootte van het bedrijf of de cijfers, de ‘ondernemer’ hoeft zelfs niet eens de eigenaar te zijn, maar het ondernemersbloed moet stromen.”

Aanpassingen

Van de winnaars uit vorige edities heeft het bestuur van het ondernemersgala veel complimenten maar ook voorstellen tot aanpassingen gekregen. Die tips heeft het bestuur omarmd en toegepast bij de totstandkoming van deze vierde editie. De toetreding van Debbie de Brie tot het bestuur is daar een goed voorbeeld van. De ‘Meest Talentvolle Starter 2013’ helpt graag het ‘Heilig Vuur’ door te geven; “Alleen de nominatie was voor mijn bedrijf al genoeg stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg. De nominatiegesprekken die plaatsvonden voor de verkiezing hebben mij gemotiveerd en enorm op weg geholpen. Natuurlijk moet je het allemaal zelf doen, maar dergelijke kansen bieden hulp onderweg voor je toekomst.”

Verbinden

Het doel van het gala is het verbinden van ondernemers uit Bergen op Zoom. Om ze bij elkaar te brengen, ervaringen uit te laten wisselen, elkaar te inspireren, om samen te komen tot nieuwe ideeën en oplossingen en elkaar daar waar mogelijk te ondersteunen. Dat kunnen Kees en Debbie niet genoeg onderstrepen! “Op de www.goboz.nl kan vanaf vandaag genomineerd en gestemd worden. We roepen iedereen op dit te doen.”

Er is tevens een veiling voor het goede doel, dit daar is dat Juzt Jeugdzorg. Ieder maatschappelijk betrokken bedrijf dat bij wil dragen vindt op de site het mailadres van Debbie en wordt van harte uitgenodigd zich zo snel mogelijk te melden. “We willen graag belevingen en dromen in de veiling aan kunnen bieden”, zegt de PR-specialist. “Dat is voor alle betrokkenen leuk, omdat je er als aanbieder meteen een teambuilding van kunt maken. Zoiets versterkt meteen je eigen organisatie en je krijgt er vast ook een band door met het bedrijf dat de beleving won tijdens de veiling.”

Alle facetten van het stadspaleis

Alle edities van het ondernemersgala vonden plaats op bijzondere locaties, van de Gertrudiskerk en schouwburg De Maagd tot De Zeeland. Het ondernemersgala van 2016 zal plaatsvinden in misschien wel het mooiste gebouw van Bergen op zoom: het Markiezenhof. “Deze locatie behoeft geen aanpassing. Toch zal het een inspirerende omgeving blijken te zijn, omdat we van alle facetten van het Markiezenhof gebruik gaan maken”, rondt een enthousiaste Kees van Male het gesprek toch nog enigszins mysterieus af…

Nieuwsgierig? De kaarten voor het gala kosten €150,- per couvert, dit is inclusief de afterparty.

Tekst en foto:Mireille Hoetelmans