Goudbaardbrand in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht

BERGEN OP ZOOM – Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van Omroep Brabant, en Opsporing Verzocht van Avrotros besteden volgende week aandacht aan de brand in de parkeergarage van het appartementencomplex Goudbaard. Vandaag zijn hiervoor in Bergen op Zoom opnamen gemaakt. In beide opsporingsprogramma’s roept de politie de hulp in van het publiek om deze brandstichting op te lossen.

Volgens de brandweer was de brand in de vroege maandagochtend van 26 oktober 2015 geen normale brand en was er ook geen sprake van een normale brandontwikkeling. De brandpreventievoorzieningen waren volgens de brandweer prima in orde. Het doorslaan van de brand naar de woningen en de bergingen werd voorkomen en de ruw uit hun slaap gewekte bewoners, konden op tijd door de brandweer worden geëvacueerd.

Vergaande gevolgen

De Goudbaardbrand bleek wel zeer ernstige gevolgen te hebben voor de woonsituatie van de 100 bewoners. De bewoners van 38 appartementen konden pas na ruim een maand terugkeren naar hun eigen woning, 28 huishoudens moesten op zoek naar een andere woonruimte. Stadlander heeft voor praktisch alle betrokken gezinnen binnen twee maanden een nieuwe woning gevonden, laat Bert Jansen namens de wooncorporatie weten. Enkele huurders zijn nog op zoek naar woonruimte buiten de regio, een onderkomen in aanbouw of zelfs een koopwoning. Wat er met de onbewoonbaar verklaarde appartementen gaat gebeuren is nog niet bekend. Sloop, nieuwbouw of renovatie zijn alledrie nog opties.

Bron: Stadlander

Bureau Brabant: maandag 1 februari 2016 om 18:15 uur bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur. website

Opsporing Verzocht: dinsdag 2 februari 2016 uur om 20:30 op NPO 1. website