GroenLinks wil ook hier voordelig onbeperkt reizen met stadsbus

BERGEN OP ZOOM – In Breda, Den Bosch en Tilburg is onlangs het ‘Stadskaartje’ geïntroduceerd. Je kunt er in weekends voor maar drie euro een hele dag mee reizen met de stadsbus. GroenLinks wil weten waarom dat hier nog niet kan en roept het college op daar werk van te maken.

Fractievoorzitter Peter van den Ouden vraagt zich af of Bergen op Zoom mogelijk minder economisch interessant is voor Arriva, bijvoorbeeld vanwege lagere bezettingen in de bussen. De busmaatschappij heeft voorlopig in ieder geval alleen voor drie grotere Brabantse steden gekozen. Toch wil GroenLinks dat ook Bergen op Zoom probeert aan te sluiten bij het initiatief.

Meerdere redenen

Het voordeeltje geldt alleen in de weekends. Je koopt voor drie euro een kaartje bij de buschauffeur en mag dan een hele dag van de stadslijnen gebruik maken. Eventueel zelfs, zonder bijbetalen, samen met maximaal twee kinderen van vier tot en met elf jaar.

Van den Ouden juicht het aanbod toe en niet alleen uit duurzaamheidsoverwegingen. Hij vindt reizen met het OV best prijzig en niet altijd even klantvriendelijk. De bus zou bij uitstek vervoer kunnen bieden, zeker lokaal, voor mensen met een beperkt budget. Zijn partij roept B en W dan ook op om met Arriva in gesprek te gaan om het 'Stadskaartje' ook in Bergen op Zoom te introduceren.

90 jiang