Bravis ziekenhuis in 2019 binnen én buiten rookvrij

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Bravis wil in 2019 op alle locaties volledig rookvrij zijn. Er mag dan niet meer gerookt worden in de gebouwen en op de terreinen. Het ziekenhuis wil patiënten en medewerkers motiveren om te stoppen met roken en biedt hen daar desgewenst hulp bij aan.

Dinsdagmiddag 30 oktober is een intentieverklaring ondertekend. Hiermee bekrachtigden de Raad van Bestuur, de Raad van Toezicht, de Vereniging Medische Staf, de Verpleegkundige AdviesRaad, de Ondernemingsraad, de Cliëntenraad en de KinderAdviesRaad hun streven naar een volledig rookvrij Bravis in 2019.

Verantwoordelijk

Bianka Mennema, lid van de Raad van Bestuur: “Als ziekenhuis zetten we ons met elkaar in om ziekte te bestrijden en gezondheid te bevorderen. We voelen ons verantwoordelijk voor een gezonde omgeving en ondersteunen de landelijke beweging naar een rookvrij generatie. Door het roken in en om het ziekenhuis niet meer toe te staan, leveren we daar een belangrijke bijdrage aan.”

Begin

“Het niet-roken moet de nieuwe norm in de zorg worden", vervolgde Mennema. "Met de adviesraden en in aanwezigheid van vertegenwoordigers uit de zorg hebben we daar vandaag een begin mee gemaakt. Het is een kleine stap, maar elke grote beweging moet klein beginnen. We gaan samen op weg om in 2019 op alle locaties volledig rookvrij te zijn." Bravis wil het algehele rookverbod gefaseerd en in samenwerking met alle medewerkers aanpakken. Er wordt tevens aansluiting gezocht bij zorgpartners, gemeentes en andere relaties.

Foto: Bravis