Politie waarschuwt voor sieraaddieven die op straat toeslaan

BERGEN OP ZOOM / OSSENDRECHT – Afgelopen zaterdag werd in Ossendrecht een dame op slinkse wijze van haar sieraden beroofd. Maandagmorgen was een Bergse de pineut. Kijk uit voor mensen die met een soort babbeltruc je dure ketting ‘omruilen’ voor namaak.

Zaterdagmorgen werd in Ossendrecht een dame aangesproken door de bestuurder van een personenauto. Hij vroeg haar de weg. Terwijl zij dit probeerde uit te leggen aan de slecht Nederlands sprekende man stapten er een wat oudere en een jongere dame uit de grijze vierdeurs auto met een Spaans kenteken. Die wilden zogenaamd hun dankbaarheid tonen en hingen het slachtoffer een ketting om. Pas toen ze wegreden merkte de vrouw dat haar dure gouden ketting was verdwenen.

Wees alert!

Maandagmorgen was het raak in Bergen op Zoom. Op het Jan Borghoutsplein (bij de voormalige Cort Heyligerskazerne) werd opnieuw een vrouw aangesproken door een man met een buitenlandse, zilverkleurige auto, waarschijnlijk een Mercedes. Deze keer werd de weg gevraagd naar een supermarkt en ook hier stapte tijdens het uitleggen een vrouw uit de auto. Er werd eenzelfde truc uitgehaald en een gouden ketting omgewisseld voor een nepsieraad. De politie wijst mensen erop dat het wijs is alert te zijn op de praktijken en mensen die je op deze wijze willen ‘bedanken’.

Getuigen gezocht

De politie zoekt mensen die getuigen waren van het voorval of mogelijk zelf ook zijn aangesproken. De verdachten zaten in een grijze vierdeursauto, waarschijnlijk dus een Mercedes, met een Spaans kenteken. Melden kan telefonisch: 0900-8844