Het is tijd voor de 7e editie van het Op De T Festival

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Poppodium Gebouw-T organiseert wederom het Op De T Festival. Dat vindt dit jaar plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, op het Wilhelminaveld. Dit jaar is de zevende editie, waarbij onder meer 666 The Nightmare op het podium staat. Het festival is gratis toegankelijk.

666 The Nightmare brengt Classic Rock uit de jaren '70 en '80 en klassiekers uit de Top 2000 naar het Wilhelminaveld. Denk aan Queen, Deep Purple maar ook Blondie en Iron Maiden. Zelf omschrijft het gezelschap zich als 'all round top 2000 rockcoverband'. Ze speelden al in voorprogramma's van Alice Cooper, Uriah Heep en Within Temptation.

Vintage

Naast muziek, hapjes en drankjes, zijn er een vintage festivalmarkt en een speciale kinderhoek. Op de festivalmarkt worden door lokale ondernemers kleding, sieraden en andere vintage spullen aangeboden, zodat bezoekers lekker langs de kraampjes kunnen struinen. In de kinderhoek is er de mogelijkheid voor kinderen van 0 tot 12 jaar zich de gehele dag te vermaken met sport- en spelactiviteiten, dit jaar in een circusthema.

Duurzaam

Net als de voorgaande jaren wordt ernaar gestreefd om het festival zo biobased mogelijk te maken. Zo wordt op het festival het afval gescheiden en zijn er bekers van biobased materiaal gemaakt. Zelfs de munten waarmee consumpties gekocht worden zijn gemaakt van duurzaam materiaal. In die gedachte worden bezoekers opgeroepen om te voet of op de fiets te komen.

Foto: Corné de Weert