Het TV debat van het Zuiden op zaterdag 18 november

In het Debat van het Zuiden debatteren 7 lijsttrekkers in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen over de kwesties die in Brabant, Limburg en Zeeland spelen.

De regionale omroepen houden op zaterdag 18 november in het Evoluon in Eindhoven het Debat van het Zuiden. De lijsttrekkers van 7 grote politieke partijen gaan met elkaar de strijd aan over thema’s die ons bezighouden. Het verkiezingsdebat is live online en op tv te zien om 19.30 uur.

De 7 lijstrekkers zijn Dilan Yesilgöz (VVD), Geert Wilders (PVV), Henri Bontenbal (CDA), Rob Jetten (D66), Caroline van der Plas (BBB), Lilian Marijnissen (SP) en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren).

In het debat wordt gesproken over onder meer migratie, bestaanszekerheid en het rapport Elke Regio Telt. Burgers in het zuiden van Nederland voelen zich niet goed vertegenwoordigd door Den Haag. Wat willen de lijsttrekkers eraan doen om de band met de regio te verbeteren?

In het Debat van het Zuiden komt ook de kiezer die nog niet weet op wie hij moet stemmen aan het woord. Kunnen de lijsttrekkers deze kiezers ervan overtuigen op hun partij te stemmen?

Tessel Linders en Fabienne Nijsten presenteren het Debat van het Zuiden.

Het ‘Debat van het Zuiden’ is op 18 november vanaf 19.30 uur LIVE te zien op Omroep Brabant.