Illegale sigarettenfabriek in afgebrand pand Vierlinghweg

BERGEN OP ZOOM – Gisteravond omstreeks 19.45 uur ontstond brand in een bedrijfspand aan de Vierlinghweg. Het betrof een grote brand waarvoor een GRIP-situatie werd afgekondigd. De rook was tot in de wijde omgeving te zien en door de hulpdiensten werd de mensen in de omgeving aangeraden binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Omdat het vuur nog nasmeulde was de situatie voor de politie tot vanmorgen nog te gevaarlijk om een onderzoek in te stellen naar de brand. De brandweer is verschillende keren teruggekeerd om na te blussen. Op dit moment wordt door onderzocht wat de oorzaak was van de brand. Dat onderzoek doet de politie in samenwerking met de Fiscale Inlichtingen en Opsporings Dienst (FIOD), omdat inmiddels duidelijk is geworden dat er wellicht een illegale sigarettenfabriek in het bedrijfspand zat.

Geruchten

Maandagavond gingen geruchten dat er mogelijk een xtc-laboratorium in het bedrijf aanwezig zou zijn. Dat kan de politie niet bevestigen. Door de brandweer zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten tijdens de brand. Mogelijk zouden er mensen uit het pand zijn gevlucht, werd door omstanders verklaard. Ook daar heeft de politie op dit moment geen informatie over.

Mochten er mensen meer informatie hebben en die willen delen, dan worden zij verzocht zich te melden via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’sApp (06-12207006). Tevens kan anoniem informatie worden gedeeld via www.meldmisdaadanoniem.nl of telefoonnummer 0800-7000.

Bron: Politie.nl / Foto's: Tim Wanders