Inbreker opgepakt vanwege de hulp van ‘hangjongeren’

BERGEN OP ZOOM – Het stereotype beeld van de jongens op straat met hun dikke jassen en grote bontkragen, de petjes en de groepjes waarin ze vaak aanwezig zijn… Het mag dan zo zijn dat ze er staan maar soms is dat heel goed.

Waar in Bergen op Zoom het zich afspeelde meldt de politie niet op Facebook. Wel valt te lezen dat er een Bergenaar naar zijn wc ging, in de nacht van vrijdag op zaterdag, en daardoor een inbreker betrapte die al binnen stond. De bewoner schrok maar herpakte zich ook en ging -nota bene poedelnaakt- achter de insluiper aan, volgens de politie door brandgangen en zelfs modder.

Hulp van jeugd in de buurt

Het lukte blijkbaar ook nog agenten in te seinen. Die kwamen in de buurt van die ‘hangjongeren’ tegen en vroegen of ze iets gezien hadden. De jeugdige buurtgenoten kwamen meteen in actie en gingen driftig appen met online vrienden in de buurt. Via WhatsApp was het signalement van de inbreker zo verspreid en al snel kwamen er meldingen dat de verdachte mogelijk was gesignaleerd.

De politie omschrijft het treffend, als het om de assistentie van die jongeren gaat: “Dit is hun wijk, hun domein, zij kennen de brandgangen, zij kennen de korte routes.” En al snel kwam er weer een bericht. De verdachte was gezien bij een pinautomaat. En zo kon de politie de inbreker op heterdaad aanhouden, dankzij de jongens op straat.

Bron: Politieteam Bergen op Zoom (Facebook)