Inmiddels vijf verdachten vast na flinke drugsvangst

BERGEN OP ZOOM – Tijdens een controle op donderdag 14 februari is in een loods aan de Kruisakkers een flinke hoeveelheid verdovende middelen gevonden. Vier aanwezige personen zijn meteen als verdachten aangehouden. Een vijfde is zondagochtend opgepakt.

Na een grondige doorzoeking van de loods zijn op verschillende plekken ruim 27 kilo hennep, 315 gram hasj en wat cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Ook zijn een C2000 signaalverstoorder (jammer), een sealapparaat, diverse bankpassen, enkele telefoons en kweekmateriaal verbeurd verklaard.

Afpakken

In het kader van het afpakken van crimineel geld zijn bovendien een bestelbus, een motor en een flinke hoeveelheid geld in beslag genomen. Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Hiermee raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee.

Verdachten nog vast

De verdachten, drie mannen van 37, 34 en 22 jaar uit Bulgarije en een 32-jarige man uit Den Haag, zijn voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. Allen zitten voor nader onderzoek nog vast. Zondagochtend 17 februari is een vijfde verdachte aangehouden in deze zaak. Het gaat om een 34-jarige man uit Bergen op Zoom.

Bron: Politie.nl